Så hittar du rätt dammsugare

För några år sedan kom produkten som har varit något av en vår dröm för många: robotdammsugaren. En liten rund mojäng som åker runt och gör det där tråkiga jobbet som du hatar! Men självklart var det inte så lätt – de första städrobotarna hade många barnsjukdomar och strulade mycket. Inte minst trösklar och möbler kunde sätta allvarliga hinder i vägen. Dammsugaren fastnade och städade en enda punkt väldigt länge. Även om utvecklingen har gjort att dagens robotdammsugare är betydligt mer pålitliga så kan det fortfarande vara svårt att hitta rätt. Här är några saker som kan vara värda att tänka på när du ska investera i en robotdammsugare.

Välj vilken funktion som är viktigast

Många vill nog ha en prisvärd liten robot som samtidigt rengör riktigt bra och har många praktiska funktioner. Väg kapaciteten mot kostnaden innan du gör ditt val! Dessutom är det viktigt att veta vilken kapacitet du behöver, en mindre maskin kan funka bra i en mindre bostad, medan ett större hus kan behöva en dammsugare med högre kapacitet.

På internet finns det många användbara guider där du kan genomföra olika självgående dammsugare med en mängd olika funktioner som är bra att väga in före valet. Hur länge går den på en laddning? Hur lång är laddtiden? Vilka tillbehör finns? Hur bra är sugförmågan, navigeringen och så vidare. En annan aspekt som ofta krånglar när det handlar om sämre robotar är deras förmåga att städa upp i hörnen. Vilka borstar och munstycken finns och hur laddar man det så kallade allergifiltret?

Det är mycket att tänka på innan man köper en robotdammsugare. Som vanligt rekommenderar vi att du kollar upp betyg och referenser från tidigare kunder. Där kan du hitta viktiga tips om prestanda och prisvärdhet.

Vill du veta mer om städning och städbranschen? Då har du kommit rätt. Här på bäststäd.se bjuder vi på information och tips om allt som gäller städning. Både du som vill sköta städningen själv och du som är intresserad av städhjälp kommer att ha mycket att hämta här. Vi hjälper dig att hålla dammråttorna borta.