5 Tips för smidigare flytt

Tycker du det är knepigt att flytta? Det är oftast mer än vad man tror att det innebär att flytta. Ofta samlar man på sig saker som man inte riktigt är medveten om ens att man äger. Ibland kan man bli blind för de saker som faktiskt finns mitt framför ens ögon; tavlorna som hänger på väggarna, sakerna i bokhyllan – och inte minst alla undanskuffade saker i garderober, garage och förråd.

Då kan man behöva en flyttfirma som inte är blind för dessa saker och som är van vid flyttar och packningar. De kan dessutom ta med sig egan packlådor och packar ner alla ens saker på en enda dag. Sedan kan de flyttstäda när hela bostaden är tom. Och packa upp alla ens saker när väl är på plats.

1. Anlita flyttfirma eller flyttbil

Det är bäst att antingen boka en flyttfirma som hjälper en med ens flytt. Vill man inte det bör man i alla fall boka en flyttbil som man själv kan köra. Oftast vill flyttfirmorna veta hur många kvadrat som man kan behöva för att flytta sina saker; har man en bostad på 100 kvadrat, 50 eller 150? Sådant avgöra hur stor bil och antalet packlådor för flytten.

2. Boka i god tid

Börja med att boka i god tid innan flytten – helst så snart som man vet när man ska flytta. På så sätt vet man att man kan få en flyttfirma eller flyttbil när man verkligen behöver det. Det är nämligen många som vill flytta ungefär samtidigt på en månad. Antingen i början eller slutet. Ingen vill flytta i mitten av månaden. Men är man villig att flytta när ingen annan vill flytta kan man få ner priset. Många flyttfirmor eller uthyrare ger billigare priser bara man kan tänka sig flytta när ingen annan vill det.

3. Välj trygghet framför osäkerhet

Välj en flyttfirma som har ansvarsförsäkring, som ser till att kunderna blir ersatta ifall något skulle hända deras saker, eller om en olycka skulle ske den egna personalen. Sådan kostnader ska inte kunderna behöva stå för. Då bör en flyttfirma eller uthyrare ta ansvar för det som eventuellt kan ske.

4. Ändra adress för leverantörer

Så tidigt som man känner till den nya adressen är det viktigt att byta adress för alla leverantörer av el, bredband, posthantering, sopor, och så vidare som man behöver för att alal tjänster ska fungera som vanligt.

5. Ordna flyttstädning

Tänk även på att planera in den flyttstädning så att den är ordnad. Det är en viktig sak att ordna med så snart som man bara kan. Se därför till att boka in den så snart som möjligt, och välj en flyttstädning av en firma som garanterar att den blir godkänd av hyresvärde eller av nästa boende som ska flytta in.

18 Mar 2020

Vill du veta mer om städning och städbranschen? Då har du kommit rätt. Här på bäststäd.se bjuder vi på information och tips om allt som gäller städning. Både du som vill sköta städningen själv och du som är intresserad av städhjälp kommer att ha mycket att hämta här. Vi hjälper dig att hålla dammråttorna borta.