Attitydändring efter inhyrd trappstädning i Uppsala

När en person struntar i att hålla ordning i trapphuset kan problemet eskalera. Det hände i ett trapphus i Uppsala där en städfirma som tog hand om trappstädning senare skapade ordning igen.

Nils var ny som hyresvärd i Uppsala och tyckte att gästerna var exemplariska. Men något hände när några nya hyresgäster flyttade in. Det började med leksaker i trappuppgången. Sen sopor och kartonger som ställdes utanför dörren.

Nils pratade med familjen men det fungerade sådär. Sakta men säkert började även andra boende strunta i hur det såg ut. Trapphuset blev smutsigt och saker lämnades vind för våg i trapphuset.

Trappstädning i Uppsala viktigt för de boende

Nils kallade till möte i huset. Istället för att klaga på de boende berättade han att en städfirma bokats in fasta dagar i veckan för att komma och städa i trappuppgången, till skillnad mot tidigare när företaget bokades per gång. Nu skulle de få ordning lovade han.

Tillsammans skulle de se till att hålla trappuppgången tom på saker så att städarna kunde komma fram. Han poängterade även att framkomligheten var ytterst viktig om de skulle behöva utrymma eller om ambulanspersonal behövde ta sig fram.

Alla hjälptes åt att plocka undan innan städfirmans skulle komma. När städfirman varit där för första gången kunde alla känna den fräscha doften. Grannarna började att hälsa på varandra med en leende och även den nyaste familjen rycktes med i den glada stämningen.

Tänk vad en proffsig städfirma kan göra för sammanhållningen i en trappuppgång. Läs mer om trappstädning på den här hemsidan: trappstädninguppsala.nu  

8 Nov 2021

Vill du veta mer om städning och städbranschen? Då har du kommit rätt. Här på bäststäd.se bjuder vi på information och tips om allt som gäller städning. Både du som vill sköta städningen själv och du som är intresserad av städhjälp kommer att ha mycket att hämta här. Vi hjälper dig att hålla dammråttorna borta.