En byggnation är inte klar förrän städningen är det

Byggen är stora projekt. Definitionen av stora varierar men alla innehåller liknande moment. Att som ansvarig kunna konstatera att allt är klart är en skön känsla. Och städning gör skillnad.

Idag som under alla tider bygger vi. Allt ifrån stora kontorskomplex till friggebodar. Mycket av den byggnation som sker regleras av en mängd olika föreskrifter och lagar. Särskilt gäller detta lokaler som är avsedda för olika typer av vård eller för den delen produktion av läkemedel och allehanda tillbehör.

Ingen del av byggandet pågår utan att det finns riktlinjer som hjälper oss att hitta rätt. Som ansvarig är du rädd om ditt rykte och angelägen om att den fastighet som färdigställs ska vara så välbyggd och attraktiv som bara är möjligt. Städning gör en väsentlig del av den färdiga byggnadens utseende och framtoning. Till vem kan du tänka dig att överlämna den viktiga uppgiften?

En återkommande överraskning

Trots att man efter ett antal år i byggbranschen borde vara van blir man emellanåt överraskad över de otroliga mängder skräp, avfall och restmaterial varje bygge genererar. Varje del av ett bygge ger skräp och därefter följande behov av byggstädning. Vissa delar ger stora volymer av diverse byggmaterial medan andra ger mindre. Istället kan det vara så att den typen av avfall behöver omhändertas på speciella sätt.

Antagligen finns också värdefullt material som antingen hyrs och därför behöver återlämnas, eller där resterande material kan användas på nästa ställe. I första kategorin handlar det till exempel om gasflaskor som kostar en rejäl slant om de inte kan återlämnas.

Grovstädning eller finstädning?

Det är faktiskt inte fråga om antingen eller. En byggstädning modell fin kommer aldrig att fungera om den inte föregåtts av byggstädning typ grov. Vilket kanske föranleder den intressanta frågan vad som ingår i respektive?

En grovstädning handlar om att få undan kvarblivet och överflödigt material. Vi talar papp och masonit. Det handlar om tejp och sladdar och om att forsla bort överblivet förbrukningsmaterial. Vanligen sker även grovdammsugning och kanske avtorkning av väggar.

Finstädning är precis det det låter som. Målet är att kunna presentera inflyttningsbara lokaler för berörda parter och då krävs en del. Till exempel fönsterputs! Fläckborttagning brukar också vara på sin plats. Alla ytor behöver vara fria från dystra minnen av kaotiskt bygge.

Vad återstår för dig att göra? Se till att det finns vatten, och att personalen som städar slipper baxa sig fram mellan byggmaskiner. Då blir du populär! Läs mer om byggstädning på denna webbsida: byggstädningstockholm.biz

14 Oct 2020

Vill du veta mer om städning och städbranschen? Då har du kommit rätt. Här på bäststäd.se bjuder vi på information och tips om allt som gäller städning. Både du som vill sköta städningen själv och du som är intresserad av städhjälp kommer att ha mycket att hämta här. Vi hjälper dig att hålla dammråttorna borta.