Engagera dina medarbetare till städning på kontoret

Att få medarbetarna till att själva städa kontoret kan vara en rejäl utmaning. Du kan upprätta en städlista, och du kan erbjuda dem förmåner om de städar. Eller anlita en bra städfirma.

Ska vi vara ärliga vill kontorspersonalen sällan eller aldrig städa också. De har annat att göra. Står man där med dammsugaren i högsta hugg och skurvattnet är blandat, man är svettig och trött av trappstädningen och fönsterputsandet, och så kommer chefen och frågar om man kan skriva ut ett brev, snabbt. Alltså, städar man så städar man, liksom. Det finns folk som är kameleonter och kan vända på en femöring. Vad gör man inte för företaget? Det mesta gör man, men städning är inte det man prioriterar om man ska göra ett annat jobb på samma gång.

Kanske någon vill städa

Det kan ju hända att någon i personalen är riktigt duktig på att städa, och intresserad av detta också. Eller att någon av dem har en tonåring därhemma som vill tjäna extra pengar. Kanske kan man komma överens om att alla tömmer sin egen papperskorg, diskar sin egen kaffekopp och stänger toalocket efter sig. Alla rensar på sitt eget skrivbord och torkar av dammet på datorn. Vissa företag har också anammat städlistan, där personalen bockar av sitt städpass i tur och ordning. Ibland ser man städscheman, speciellt på toaletter. Det behöver inte vara av snålhet som chefen vill att du ska städa. När det gäller vissa verksamheter vill man helt enkelt inte ha några utomstående som springer runt och kollar läget, snokar i pärmar och gluttar i skåpen. Man vill inte heller ha en massa nycklar ute på bygden, och man litar allra mest på sin egen personal. Vissa kallar det för noja, andra kallar det för befogad försiktighet med sina affärshemligheter.

Anlita en städfirma istället

Skulle det mot förmodan fungera med städlistan, så att inte Kalle råkar vara sjuk eller bortrest varje gång det är hans tur, så kan det ändå vara skönt att ibland anlita ett proffsföretag för storstädningen. Det blir lätt lite sunkigt här och där, och det behöver städas i kylskåp, ugnar och duschavlopp. Det är inte fel att låta proffs sköta den arbetsuppgift de är bäst på, och på deras arbetstid. Alla älskar att komma till kontoret på morgonen om det luktar fräscht och gott, och om de slipper ha dåligt samvete för att de inte har skurat toaletten också. Vi rekommenderar denna hemsida: https://www.stockholmkontorsstädning.se

14 May 2020

Vill du veta mer om städning och städbranschen? Då har du kommit rätt. Här på bäststäd.se bjuder vi på information och tips om allt som gäller städning. Både du som vill sköta städningen själv och du som är intresserad av städhjälp kommer att ha mycket att hämta här. Vi hjälper dig att hålla dammråttorna borta.