Hur lång tid tar en flyttstädning?

En flyttstädning är betydligt mer krävande än en vanlig veckostädning, och kan ta en hel dag att utföra för den som inte är van. Missar man att städa någon yta kan det dessutom bli kostsamt.

En flyttstädning tar många timmar för den som inte är van och vet vad det innebär. Helst ska man börja flera dagar innan man ska lämna över nycklarna, för städar man i sista minuten är det lätt att man missar något. Det kan få till följd att de som tar över bostaden underkänner städningen och i stället anlitar en städfirma. Fakturan för flyttstädningen får sedan den som har flyttat ut betala. Eftersom man då inte själv har valt städfirma har man heller ingen chans att påverka priset. Därför är det bättre att själv anlita en städfirma redan från början.

Undvik de billigaste städfirmorna

Tack vare rut-avdraget är det inte särskilt dyrt att låta en städfirma sköta flyttstädningen. Med det statliga bidraget får man dra av en stor del av arbetskostnaden. Men pris på flyttstädning i Göteborg kan variera och man kan även spara pengar genom att jämföra priser mellan olika städfirmor. Men man ska inte bara se till kostnaden då ett extremt lågt pris ofta innebär att de som städar inte har schyssta villkor och rättvis lön. Att välja ett pris mittemellan högt och lågt blir oftast bäst. Oftast ingår det också en garanti på flyttstädningen som innebär att man vid klagomål får bostaden omstädad till ingen extra kostnad.

15 Apr 2021

Vill du veta mer om städning och städbranschen? Då har du kommit rätt. Här på bäststäd.se bjuder vi på information och tips om allt som gäller städning. Både du som vill sköta städningen själv och du som är intresserad av städhjälp kommer att ha mycket att hämta här. Vi hjälper dig att hålla dammråttorna borta.