Hur städad är en trappuppgång?

Att städa i sitt hem är en självklarhet. Det borde det även vara i en trappuppgång. Detta är ett ställe där flera olika människor vistas dagligen, och de drar in olika sorters smuts efter sig.

Trapphuset bör vara städat, för både er och de boendes skull. Där samlas skräp, smuts, damm och olika bakterier. Med andra ord inte en miljö man dagligen vill vistas i. Det är dock inget man kan påverka. Bor man i en lägenhet där man måste gå genom trapphuset har man inget val. Av den anledningen bör städningen verkligen göras ordentligt.

Olika upplägg

Det finns många olika upplägg när det kommer till städning i trapp. Somliga har överenskommelse med de boende att de turas om med städningen, vissa ägare tar städningen själva och det mest effektiva - man hyr in städare. Anledningen till att det är mest effektivt är att då vet man att det städas korrekt och inte slarvas med städningen. Det går nämligen att städa fel. När man städar i ett trapphus behöver man veta var de flesta bakterierna sätter sig. Man behöver även ha rätt medel för att få bort alla bakterier.

De som arbetar med trappstädning vet vilket medel de ska använda sig av och även var de oftast sitter mest bakterier. De är noggranna och städar ordentligt i alla utrymmen. Har ni hiss är även den något de städar. Inne i hissen samlas många olika bakterier på handtag och knappar, med hjälp av rätt medel försvinner de. Ytterligare att tänka på är olika dofter. Eftersom det gäller ett trapphus bör man inte välja för starka dofter. Alla har olika bekymmer och vissa lider av allergier, dessa kan framkallas av för starka dofter.

Seriöst företag

Det kan vara svårt att veta vem man ska anlita. Det bästa ni kan göra är att läsa olika recensioner. Ring gärna upp och prata med dem och få en egen uppfattning. Ni vill ha ett företag som är noggrant med städningen och sköter den som de ska. Det är inte alltför svårt att hitta ett kunnigt företag som arbetar med trappstädning i Västerås, ju större städer desto fler val har ni. När ni ringer, fråga även efter en offert. Tänk också på att nämna hur många gånger i veckan eller månaden ni vill att de ska städa. Det är helt och hållet ert val. Men för att hålla trapphuset rent bör det inte vara för långt mellan gångerna.

2 Nov 2020

Vill du veta mer om städning och städbranschen? Då har du kommit rätt. Här på bäststäd.se bjuder vi på information och tips om allt som gäller städning. Både du som vill sköta städningen själv och du som är intresserad av städhjälp kommer att ha mycket att hämta här. Vi hjälper dig att hålla dammråttorna borta.