När du inte kan städa själv

Det finns många människor som av olika anledningar inte klarar av städa själva. Det kan handla om fysiska hinder eller tidsbrist som gör att det inte fungerar så bra som man skulle vilja. Men som alla vet är det viktigt att städa alla utrymmen som människor vistas i.

Det gäller såväl bostäder som kontorslokaler. På kontoren vistas många människor på litet utrymme hela dagarna och det ställer höga krav på städningen.

Viktigt med ett rent hem

Det är inte bara för att det är betydligt trevligare när det är rent och fräscht. Det finns även hälsorisker när det är för smutsigt. Det blir snabbt en grogrund för bakterier som kan ge upphov till sjukdomar och allergier.

Vad finns det då för alternativ? Om inte man kan få hjälp av släkt och vänner så går det att anlita professionell hjälp med storstädningen.

Anlita städhjälp

Det är mycket smidigt att ta hjälp av en städfirma. Det finns numera massor med seriösa städfirmor med välutbildad personal och med korrekta försäkringar och certifikat. Tidigare var städhjälp något för de välbärgade eller så anlitade man svart städhjälp. Man ska aldrig anlita svart arbetskraft eftersom det medför många risker. För det första är det olagligt, men det är också vanligt att folk blir lurade av oseriösa aktörer.

Hur går det till?

Man kan börja med att leta efter hemstädning på internet och begära några offerter från olika städbolag. Priset baseras på vad man vill ha städat och såklart på ytan som ska städas. Det går att boka en storstädning vid ett tillfälle. Men det finns också varianter av abonnemangsstädning, där man kan väja att få städning exempelvis varje vecka eller varannan.

Städfirmorna är väldigt flexibla och man välja att städningen görs samma veckodag och med samma städare. 

Tryggt och säkert

Vissa är lite rädda att släppa in främmande människor i hemmet, framför allt när man inte är hemma. Men städarna har trygga rutiner för nycklar och koder och är självklart fullt försäkrade.

Städarna är välutbildade och mycket duktiga och effektiva. Städningen kommer garanterat blir bättre än du är van vid och på kortare tid. Känslan av att få ett rent och fräscht hem utan att ha lyfta ett finger är härlig.

RUT-avdrag

Hemstädning ingår i hushållsnära tjänster som man får göra skatteavdrag för. Då betalar man bara hälften av arbetskostnaden. Alla personer över 18 år är berättigade till RUT-avdraget. Man får dra av upp mellan 25-50 000 kronor på år och person.

 

 

14 Jun 2019

Vill du veta mer om städning och städbranschen? Då har du kommit rätt. Här på bäststäd.se bjuder vi på information och tips om allt som gäller städning. Både du som vill sköta städningen själv och du som är intresserad av städhjälp kommer att ha mycket att hämta här. Vi hjälper dig att hålla dammråttorna borta.