Populärt med städtjänster för privatpersoner

Att ha någon som städar hemma har tidigare inte varit särskilt vanligt hemma hos helt vanliga familjer. Däremot är det något som tycks bli allt mer populärt och företagen som erbjuder till exempel hemstädning bli allt fler. Det finns att hitta var man än bor och det är inte heller särskilt dyrt, vilket förmodligen bidrar till att fler privatpersoner väljer att anlita hjälp med att hålla rent och snyggt hemma. 

Stor tillgänglighet 

Det finns mängder av städföretag från norr till söder och i både stora och små städer. Branschen blir dessutom större och större och det finns utrymme för fler städfirmor tack vare att efterfrågan också ökar. I storstäder finns oändligt med företag som erbjuder städtjänster men även på väldigt små orter finns ett utbud. I mellanstora städer som Örebro och Sundsvall finns det gott om valmöjligheter och för dom allra flesta finns utrymme att jämföra och välja utifrån det. 

Billigt och tidsbesparande 

En trolig anledning till att allt fler väljer att anlita städföretag för till exempel hemstädning är att man sparar en hel del tid till annat. Vardagspusslet är svårt att få ihop för dom flesta familjer och att få komma hem när veckan lider mot sitt slut utan att behöva städa och plocka är en välförtjänt lyx. Dessutom är det billigare än vad många tror eftersom man kan använda sig av RUT-avdraget, oavsett om man vill få hela hemmet städat eller om man vill fönstren putsade. En av städfirmorna i Örebro erbjuder prisförslag på sin hemsida som visar att tjänsterna kostar 375 kronor i timmen. Med avdraget hamnar man istället på drygt 188 kronor i timmen. På sidan finns även information kring hur lång tid olika boytor tar att städa, där ett till exempel ett hem på ca 100 kvm beräknas ta ca 3 timmar och för ett på 200 kvm behövs närmare 5–6 timmar. 

Hyra in städföretag 

För den som funderar på att hyra in ett städföretag som kan utföra tjänster så som hemstädning finns som tidigare nämnt en hel del att välja mellan. Ponera att du är bosatt just i Örebro och är intresserad av att få ditt hem städat en gång varannan vecka. Du vill antagligen hitta ett företag som dels erbjuder tjänsten där du bor och dels erbjuder sig att inleda ett längre samarbete så att du inte behöver leta och boka in en ny firma inför varje besök. Det är smart att kontakta några olika firmor för att ta reda på nödvändig information innan man tar ett beslut, för att få en så bra överenskommelse som möjligt. 

Oavsett om man bor i Örebro eller någon annanstans så finns det gott om företag som erbjuder hemstädning och andra städtjänster för privatpersoner. I storstäderna vimlar det av företag och för den som planerar att anlita ett kan det vara värt att göra lite efterforskning. I mindre städer kan man behöva nöja sig med det som finns men i dom allra flesta fall finns det en hel del aktörer att välja bland.

18 Oct 2019

Vill du veta mer om städning och städbranschen? Då har du kommit rätt. Här på bäststäd.se bjuder vi på information och tips om allt som gäller städning. Både du som vill sköta städningen själv och du som är intresserad av städhjälp kommer att ha mycket att hämta här. Vi hjälper dig att hålla dammråttorna borta.