Rätt företag för trappstädning i Stockholm

Trapphuset är det första som möter ögat. Det blir därför också det som till stor del ligger till grund för huruvida en fastighet upplevs som fräsch och inbjudande - eller det diametralt motsatta. Ser man till Stockholm och prisbilden för bostäder där så kan trappstädning ha en viss inverkan på hur mycket varje enskild lägenhet värderas av hugade spekulanter.

I en BRF så ligger det således i varje medlems intresse att se en korrekt trappstädning som sker i regelbundna intervaller. Handlar det om visningar i en fastighet så handlar det också om att man som spekulant baserar sitt intresse på en helhetsbild. Oavsett hur fin en bostad är så kommer även andra parametrar att vägas in - hur ser trädgården ut, hur fint är trapphuset och vilka grannar finns?

Allt spelar roll. Därför är trappstädning av rätt företag viktig. Din granne säljer sin bostad till ett visst pris och detta kommer att ligga till grund för hur ett genomsnittligt pris ser ut i framtiden - därför ska frågan om trappstädning tas på allvar om man ser till att det de facto kan finnas en vinst i slutändan och där det handlar om en investering. Man köper inte en bostad per se - man köper ett område och ett helt paket. Fastighetens skick har stor betydelse och trapphuset är en väsentlig del av hur man upplever den.

Trappstädning ökar trivseln

En annan viktig aspekt av trappstädning handlar om trivseln. Gemensamma ytor är alltid en grogrund för irritation och konflikter. Det är bara att se till hur exempelvis tvättstugor brukar se ut. Trapphuset och entrén i synnerhet är den plats där mest smuts, damm och skit samlas.

Det skapar problem och speciellt under höst/vinter. Vem skräpar ner, vem plockar inte undan och varför städas det så sällan? Alla dessa frågor kan leda till sämre grannsämja och en ökad irritation mellan medlemmarna i en BRF - eller hyresgästerna i en fastighet. Där spelar trappstädning en stor roll i att förhindra dessa orosmoln från att blossa upp och växa sig starkare.

Och - en viktig sak: det går att anpassa frekvensen och intervallen utifrån behov och säsong också. Detta innebär att det städföretag i Stockholm som ni anlitat för trappstädning kan anpassa servicen utifrån era behov. Rent konkret kan det innebära mindre regelbunden städning under sommaren och utökad sådan så fort hösten och vintern ankommer. För att detta ska ske så krävs emellertid att företaget erbjuder denna flexibilitet - vilket långt ifrån alla gör. Kolla upp detta innan. Det sparar pengar och det ger er en lösning som ökar på grannsämjan.

Kom överens om vad som ska städas

Det viktigaste är att man hittar en partner som städar på rätt sätt. Trappstädning ska synas på så sätt att allt blir skinande rent - men det ska inte synas i onödan vem som städar. Det ska inte vara så att ni tvingas trippa på tå i er egen fastighet. Kom därför överens om A) vad som ska städas - trappsteg, väggar, dörrmattor, räcken och så vidare - och B) vilka tider detta ska ske (lämpligen då så få som möjligt är hemma utan på sina respektive jobb).

Begär gärna en provstädning innan också så att både er förening och städföretaget i Stockholm kan göra en rimlig uppskattning kring hur lång tid det tar och därmed också ge ett rimlig estimat gällande kostnaden.

23 Apr 2020

Vill du veta mer om städning och städbranschen? Då har du kommit rätt. Här på bäststäd.se bjuder vi på information och tips om allt som gäller städning. Både du som vill sköta städningen själv och du som är intresserad av städhjälp kommer att ha mycket att hämta här. Vi hjälper dig att hålla dammråttorna borta.