Ska man köpa eller leasa en skurmaskin?

Är ditt företag på jakt efter en ny skurmaskin? Undrar du vad som är det bästa alternativet för just era behov? Att hyra eller köpa maskinen? Här finns hjälp för att fatta det rätta beslutet.

En skurmaskin både underlättar jobbet för städpersonalen och höjer kvaliteten på själva städningen. Det blir rejält rent helt enkelt. En skurmaskin av bra kvalitet är dock ofta en ganska stor ekonomisk investering och därför kan man även leasa och hyra skurmaskiner utöver att köpa dem. Har man bara behov av en skurmaskin under en kortare tidsperiod är det en bra idé att undersöka möjligheterna att korttidshyra den. Men för den som planerar att använda maskinen under en längre tid kommer här några fördelar med leasing respektive köp att diskuteras.

Ett rent köp

När man köpt skurmaskinen vet man vad man har. Du behöver inte tänka mer på det efter köpet och maskinen finns tillgänglig när den behövs och är helt inom din kontroll. Med lite research, och kanske rådgivning från kunniga säljare, kan du hitta den maskin som passar bäst för just ditt företags behov. Detta alternativ passar den som har ekonomin för en större engångskostnad och som vet med sig att skurmaskinen kommer att användas under en lång tidsperiod framöver. Se till att få en bra garanti och undersök också gärna om möjligheterna kring att få maskinen servad och reparerad. Detta gör köpet till en hållbar investering både ekonomiskt och miljömässigt, plus du vet från början vart du ska vända dig om något händer med maskinen.

Leasing – fräscha upp städningen med jämna mellanrum

Vid leasing tecknas ett avtal för en viss bestämd tidsperiod, vanligtvis 24 eller 36 månader. Ingen kontantinsats behövs utan man betalar löpande månadsvis för maskinen. När avtalsperioden är slut kan man antingen erbjudas att få köpa loss maskinen till ett fördelaktigt pris eller förnya avtalet och uppgradera till en nyare modell av skurmaskin. Detta alternativ passar dig som inte har ekonomin att lägga ut en stor klumpsumma på en skurmaskin men ändå har behov av en högkvalitativ maskin. Möjligheten att efter avtalets utgång få köpa loss maskinen gör att du då mycket väl känner till skurmaskinen och vet precis vad det är du köper. Den andra möjligheten, att byta ut den gamla maskinen mot en ny, är också ett lockande alternativ för många eftersom det gör det möjligt att ständigt ha en högpresterande skurmaskin tillgänglig.

17 Apr 2020

Vill du veta mer om städning och städbranschen? Då har du kommit rätt. Här på bäststäd.se bjuder vi på information och tips om allt som gäller städning. Både du som vill sköta städningen själv och du som är intresserad av städhjälp kommer att ha mycket att hämta här. Vi hjälper dig att hålla dammråttorna borta.