Ta hjälp med städningen och slipp stressen

Det är viktigt att det blir ordentligt städat hemma, men är det något vi sparar in tid på när vi är stressade så är det städningen. Att anlita en städfirma gör att man slipper ha dåligt samvete.

De allra flesta av oss värdesätter ett rent och städat hem, men i vår ofta stressiga tidsålder kan det ibland vara svårt att hinna med städningen. Under en vanlig vecka ska man hinna med både familj, arbete, vänner och helst också lite egentid. Man ska handla och laga mat, skjutsa till träningar och hämta barn på dagis eller skola. Det blir lätt lite för mycket, och för att slippa ha dåligt samvetet och istället få lite extra tid över som man kan ägna åt barnen så kan man ta hjälp med städningen där hemma.

Hemstädning till ett bra pris

För några år sedan var det inte många som vågade erkänna att de anlitade städhjälp hemma eftersom det kunde anses lite fult. Idag har vi vant oss vid hemstädning och det är allt fler som har upptäckt vardagslyxen som gör att vi stället får tid till annat. Dessutom är dagens utbud av städföretag stort och man kan hitta hemstädning till en hyfsad kostnad i de flesta städer.

Med hjälp av RUT-avdraget kan man få ner kostnaden ytterligare. Funderar man på att ta hjälp med städningen där hemma så finns det första lite att fundera över. Hur ofta tror man att man behöver hjälp? Kanske vill man själv fortsätta att städa varannan vecka? Man kan också börja lite lätt och sedan utöka städtjänsten om man märker att man behöver hjälp oftare än man räknat med.

Ibland kan städföretaget även gå ut med hunden

Många städföretag erbjuder också olika tilläggstjänster, som exempelvis hjälp med att putsa fönster, avfrostning av kyl och frys, tvätt och strykning, trädgårdsarbete och att gå ut med hunden. Alla har olika tilläggstjänster men de flesta företag är flexibla och kan många gånger hjälpa till med vardagssysslorna. Letar man efter en bra och pålitlig städfirma kan det vara en god idé att fråga familj och vänder om de har någon att rekommendera. Man kan även höra av sig till några olika firmor och be om en offert för att kunna jämföra deras priser. Viktigt är ändå att inte bara gå efter pris då ett väldigt lågt pris ofta är en indikation på att företaget inte är seriöst eller behandlar sina anställda dåligt.

28 Sep 2020

Vill du veta mer om städning och städbranschen? Då har du kommit rätt. Här på bäststäd.se bjuder vi på information och tips om allt som gäller städning. Både du som vill sköta städningen själv och du som är intresserad av städhjälp kommer att ha mycket att hämta här. Vi hjälper dig att hålla dammråttorna borta.