Tjuvstarta med flyttstädningen

En flyttstädning kräver många arbetstimmar och rätt kunskap om vad som måste göras. Ska man utföra den själv kan det vara bra att börja städningen redan ett par dagar innan man ska flytta.

En flyttstädning är lite speciell och tar tid att göra. Har man svårt att själv hinna med flyttstädningen kan man ta hjälp av en städfirma som erbjuder olika städtjänster. Det behöver inte bli så dyrt eftersom man kan använda sig av RUT-avdraget.

Men vill man själv städa finns det några saker man kan städa redan innan man flyttat ut, vilket underlättar mycket. I takt med att man tömmer skåp och lådor kan man torka ur och städa dem både in- och utvändigt. Även ugnen går att rengöra i förväg, förutsatt att man inte tänker använda den igen innan flytten.

Glöm inte att städa detta

Många gånger kan man putsa fönstren några dagar innan man flyttar ut och städa balkongen och förråd. Dörrar och dörrlister där det ofta blir smutsigt kan också torkas och element kan dammsugas fria från damm. För att flyttstädningen ska bli bra krävs det att man inte slarvar eller glömmer att rengöra någon del av bostaden.

När saker och möbler är borta gäller det att städa bort alla spår av dem som tidigare har bott där. För att inte riskera att smutsa ner redan städade ytor börjar man uppifrån och går neråt. Viktiga saker att inte glömma att rengöra är avloppet och vattenlåset, och även bakom kyl, frys och spis och ovanpå köksskåpen.

26 Nov 2020

Vill du veta mer om städning och städbranschen? Då har du kommit rätt. Här på bäststäd.se bjuder vi på information och tips om allt som gäller städning. Både du som vill sköta städningen själv och du som är intresserad av städhjälp kommer att ha mycket att hämta här. Vi hjälper dig att hålla dammråttorna borta.