Trappstädning är ett perfekt extrajobb

Irriterar du dig på smutsiga trappor där du bor? Har ni en städfirma eller borde ni anlita en? Kanske känner du någon som behöver ett extrajobb och vill göra rent med god doft i just er trappa.

De allra flesta bostadsrättsföreningar och hyreshus behöver regelbunden hjälp med trappstädning i Stockholm. Är du ute efter ett extrajobb så är det en smart ide att kolla med städfirmorna där du bor. Kanske har de jobb att erbjuda dig, kanske inte. Om inte annat så kan du kanske själv höra dig för vilka som behöver hjälp med just trappstädning. Kommer du till en städfirma med ett gäng kunder i bakfickan kanske de tänker annorlunda och vill anställa dig direkt. Tänk så galet många trappor det finns runt om i storstockholm. Kan det ens finnas tillräckligt med städpersonal? Okej, städa kanske inte är det roligaste som finns, men när du får betalt blir det garanterat mycket roligare och ett helt okej arbete att utföra.

Flexibilitet och egen planering

Om du hittar ett bra städjobb så ska du se till att få planera din tid själv. Är du till exempel student eller söker du av annan anledning visstidsanställning för att tjäna extra pengar vill du troligen kunna planera din tid också. Låt säga att du är student, då har du lektioner, föreläsningar och plugg att utföra. En paus då och då för att utföra praktiskt arbete är toppen för att ge hjärnan ny och frisk energi och kunna lära sig mer. Planera ditt jobb vid sidan om de timmar du tillbringar i skolbänken. Jobba någon kväll då och då eller varför inte på helgen. Kanske har du eftermiddagsstudier och kan inleda dagen med att städa ett par trappor. Plugga in lurarna och ta på gummihandskarna och bara kör i ett par timmar.

En nödvändighet i bostaden

För alla som bor i ett flerfamiljshus är trappstädningen nödvändig. Många människor använder samma trappuppgång flera gånger per dag. Det blir smutsigt och det kommer in både sten, grus, gräs och pinnar innanför porten. För allas trevnad behöver det synliga skräpet avlägsnas, och samtidigt sopas och våttorkas alla trappor och utrymmen så att det blir rent och fräscht, inte dammar igen eller luktar illa. Visst är det väl ljuvligt att kliva in innanför porten där hemma och känna att allting luktar nyskurat med doft av citron. Att se hur trappstången glänser, att fönstren är rena och blommorna mår bra.

28 Nov 2020

Vill du veta mer om städning och städbranschen? Då har du kommit rätt. Här på bäststäd.se bjuder vi på information och tips om allt som gäller städning. Både du som vill sköta städningen själv och du som är intresserad av städhjälp kommer att ha mycket att hämta här. Vi hjälper dig att hålla dammråttorna borta.