Varför får man egentligen stopp i avlopp?

Tar det tid för vattnet att rinna ner eller har ni totalt stopp i ert avlopp? Avloppsstopp kan verkligen ställa till problem. Här kommer några smarta tips.

Avloppsstopp är verkligen irriterande, särskilt om det är totalt stopp i avloppet. Inte sällan händer det också då man är som mest stressad. Stopp i avloppet beror på att rörstammarna har blockerats och täppts igen. Fett, tvålrester och smuts klumpar lätt ihop sig och fastnar på insidan av rören.

Till slut är beläggningen så tjock att det tar helt stopp när man spolar. Ofta har man lagt märke till problemen under lång tid men ignorerat att det har bubblat i rören, luktat illa och att vattnet runnit ner långsamt. Hade man agerat från början kunde man sluppit totalt stopp i avloppet och det extra stresspåslag som det ofta innebär.

Med förebyggande åtgärder kan man helt slippa stopp i avlopp

Man kan helt slippa stopp i avlopp med hjälp av enkla förebyggande åtgärder. Det mår rören också bättre av eftersom allt som fastnar i dem gör att de slits och åldras i förtid. Faktum är att rören kan gå sönder och börja läcka vid avloppstopp. Det bästa sättet att åtgärda stopp i avlopp på är genom stamspolning.

Då rengör man rören invändigt med hett vatten som sprutas in. Tekniken är så effektiv att det inte behövs några kemikalier för att lösa upp smutsen. Samma teknik fungerar också alldeles utmärkt för att åtgärda totalstopp. Det bästa är om man kan rengöra rören invändigt på detta sätt vart tredje till femte år, beroende på hur gammal fastigheten är.

11 Sep 2022

Vill du veta mer om städning och städbranschen? Då har du kommit rätt. Här på bäststäd.se bjuder vi på information och tips om allt som gäller städning. Både du som vill sköta städningen själv och du som är intresserad av städhjälp kommer att ha mycket att hämta här. Vi hjälper dig att hålla dammråttorna borta.